Sabine van der Post

Na 5 jaar zoeken naar DE retraite plek midden in Nederland liet ik het verlangen los en prompt kwam Monique van Happy Soul Travel met haar project Culturele Buitenplaats “De Hoorneboeg’. Juni 2018 zal de verbouwde buitenplaats heropenen met inspirerende initiatieven die bewustwording van zelf, organisaties, maatschappij en de aarde ondersteunen. Na haar telefoontje ben ik er meteen heen gereden, 30 minuten van Amsterdam! Van de weg af zo een bospad in!  Op het terrein aangekomen zag ik oude gebouwen, ik snuffelde en struinde rond en werd stil van de ruimte, de bomen, de vogels; de plek. Ik wist het: dit is de plek voor de Nederlandse Retraites! Na 5 jaar en 20 retraites gegeven te hebben in Las Negras Spanje nu dichter bij huis! Zo hoop ik een basis te bieden voor mensen die mindfulness training hebben gevolgd, na een training is onderhoud met regelmatige meditatie best een uitdaging. Deze weekenden ondersteunen en inspireren je beoefening en brengen je weer in verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Ik begeleid sinds 2010 met veel plezier mensen en organisaties hoe meer mindful in het leven te staan.

Bedrijfsleven & achtergrond

De afgelopen 20 jaar heb ik werk en levenservaring opgedaan binnen diverse functies in het bedrijfsleven in Nederland en Zwitserland; van serveerster tot wholesalemanager Esprit Women Nederland en lid van het Esprit management team. Ik heb ervaren wat het is om vast te zitten in gedachten, in een baan, in de illusie van veiligheid en succes van geld en status. Hoe je langzaam van jezelf af kan drijven door najagen van kleine dagelijkse kicks en bevestiging van buitenaf. Ik heb genoten van alle facetten, de feesten, de excessen en overwinningen en geleerd van de valpartijen, de hardheid, de overtuigingen en oordelen van en over mijzelf en anderen, ze hebben mij gebracht waar ik nu ben en het zijn nu mooie verhalen. De stress en angst en ontkenning die gepaard gaat met onbewust leven en volledige identificatie met gedachten, het jezelf isoleren of je laten sturen door zelfkritiek gun ik niemand. In 2010 startte ik in Amsterdam mijn eigen bedrijf om mensen op een laagdrempelige, leuke en veilige manier bewust te maken van de simpele kracht van jezelf. Gebaseerd op eeuwen ouden wijsheden uit het Boeddhisme onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek: Mindfulness. Met veel plezier geef ik de 8 weekse mindfulness training voor particulieren in Thrive en De Nieuwe Yoga School en ben ik voornamelijk veel  bezig in het bedrijfsleven samen met mijn topcollega\s van Mindfulbizz.

Mindfulnessreis

De mindfulnessreizen naar Las Negras zijn echt pareltjes geweest. Fantastisch om met de mooie en spontane Mick &  Yvon, inspirende yoga docente Lucy gewerkt te hebben. Een Nederlands Retraite naast buitenlandse retraite plekken is altijd een wens geweest. Als de Hoorneboeg mij eigen is geworden ben ik van plan ook weer buitenlandse retraites te gaan organiseren. Maar nu eerst…. focus op deze prachtige plek in Nederland.

 Essentie

Hier en nu het doorzien van mijn patronen – zoals het altijd goed willen doen, en reageren vanuit irritatie, boosheid, twijfel of onzekerheid. Dat kunnen zien en realiseren dat dat mijn geconditioneerde aard is. Wat een vrijheid! Ik hoef niet te reageren of als ik het wel heb gedaan ok, dit is wat het is. Realiseren dat ik met ‘niet oordelen’ mijn brein op een positievere onderhoudt dan met negatieve gedachten. Zo steeds vrijer kunnen leven, de kracht van vriendelijkheid en compassie ervaren. Een basis staat van vreugde, vrolijkheid ervaren en zo genieten van mijzelf, Frits en Jim, familie en vrienden en onbekenden op deze fantastisch mooie aardbol, iedere dag, ieder moment weer kunnen schakelen naar zijn met wat er nu is, open, onbevangen en nieuwsgierig, dat is mijn passie, dat is de essentie van leven voor mij.

Educatie

Zelf management & bewustzijns ontwikkeling

2018 – Mindfulbizz Mountain Retreat
2017 – Stilte retraite Inzicht NU.
2017 – Verdiepings workshops Centrum voor Mindfulness
2016- Verdiepingsopleiding Mindfulness Trainer bij Centrum voor Mindfulness
2015 Workshop Loslaten – Jan Bommerez
2013 Keyworks Karin Rekvelt – Mindfulness Based Compassionate Living
2011 Seetrue – Mindfulnesstrainer MBSR & MBCT
2011 De Waardt – Biografic work in coaching
2011 Thailand Steve & Rosemary Weissman – Vipassana retreat
2010 Alba Academie – Post HBO Leadership & coaching
2010 Seetrue – Training Mindfullness MBSR & MBCT
2009 Thailand LisuHill – Vipassana meditation retreat
2008 Tink Serval – Reiki 1 & 2
2006 Tink Serval – Meditation Course
1993 Silva Switserland – Basic intuïtion & inner awareness

Business & management educatie

2010 Beeckestein businesschool – Post HBO Digital Marketing
2008 B-you – Management & coaching
2007 Nyenrode & Elsevier retail – Top Retail marketing
1996 HBO – Vp&I Voorlichting Publiciteit & Informatie
1993 Hotelschool Amsterdam / Switserland

Werk situatie

Huidige situatie

2015 Partner en Mede oprichter MindfulBizz | Mindfulness in L&D in organisaties
2012 Oprichter Corporate Mindfulness – mindfulness training & coaching in business
2011 Freelance mindfulness trainer Police Amsterdam
2010 Oprichter Mindfulnessreis.nl
2010 Eigenaar Blancday – professional mindfulness training & coaching, blancday’s & retreats

Verleden

Esprit Europe
2009 Wholesale Manager Woman Netherlands
2007 Wholesale Manager EDC Woman, Men, Accessories Netherlands
2003 Assistant Wholesale Country Manager Benelux
2000 Office & Showroom Manager
1996  Esprit Caffe waitress

Het is een mooi verhaal! Verleden. A story in the mind. That’s all it is.

Benieuwd naar jouw verhaal en je te ontmoeten dan en daar in het hier en nu!

Sabine van der Post

Wees welkom. Vraag hier het boekingsformulier aan.